Nee, mijn kind mag geen suiker! 

September 2014 was het om precies te zijn. Ik zie mezelf daar nog zo zitten op het consultatiebureau. De hormonen gierden door mijn lijf, ik was tenslotte net voor het eerst moeder geworden. Als er iemand onzeker was op dat moment over zichzelf dan was ik dat wel. Gek genoeg was ik over 1 ding wel erg duidelijk en vastberaden, mijn kind zou ik zo gezond mogelijk opvoeden. Dat betekende voor mij, zo weinig mogelijk suiker en ongezonde dingen in zijn leven.

Ik zat daar dus voor het eerst bij het bureau waar vele mij al voor gewaarschuwd hadden. Vele hebben toch vaak een mening klaar over dat bureau waar ze alles beter lijken te weten… Ik mijmerde weg in gedachten en plots kwam daar de kinderarts binnen. Het was een oudere wijze dame, zo leek het mij. Met haar levenservaring en wijze blik had ze al haarfijn door hoe de vlag erbij hing. Ik had ze mijn struggels en nodige emoties die horen bij het kersverse moederschap. Hoe gaat het met je, zei ze vriendelijk… Ai.. waarom deze vraag, in gedachten had ik met mezelf een deal gesloten dat ze me deze vraag niet zou stellen, omdat ik een tikkie bang was dat ik wel een traantje zou laten. Dat gebeurde natuurlijk ook even, wat achteraf gezien helemaal niet heel vreemd is. Op dat moment vond ik daar van alles van.

Ik deed mijn verhaal en de arts luisterde en knikte aandachtig. Ook stelde ze me gerust wat voor mij op dat moment natuurlijk super fijn was. Geef het de tijd, en neem je rust… Wijze woorden dacht ik.

Uiteraard kregen we het vrij snel daarna over voeding. Ook 1 van de weinige dingen waar ik zelf nogal een uitgesproken mening over had. Ik ging borstvoeding geven, dat is het gezondste en beste voor het kind. Jurgen (mijn man) was destijds ook rond de 35 kilo afgevallen en dat ging zo goed dus we waren helemaal in de gezonde flow. Daar kwam natuurlijk ook nog bij dat ik in die dagen al mijn opleiding gewichtscoach ben gaan volgen. Voeding heeft mij vanaf jongs af aan getriggerd en enorm geïnteresseerd. Grappig weetje: ik wilde vroeger altijd banketbakker worden, daar is niet helemaal iets van terecht gekomen, haha.

Om even terug te gaan in het verhaal. Het hele borstvoedingsavontuur had maar liefst 6 weken geduurd, veel te kort naar mijn idee. Maar ik kreeg als bonus borstontsteking cadeau waardoor doorgaan een beetje onmenselijk begon te worden. Zoals je misschien ook zelf weet als jij moeder bent, het doet mega veel met je. Je wilt simpelweg gewoon het allerbeste voor je kind. Beter dan dat jij het ooit zelf gehad hebt ofzo, volgens mij is dit typisch een moederding.

De kinderarts vroeg door en uiteindelijk kregen we het over ontbijtpapjes etc. Hier was ook mijn antwoord klaar, ik geef mijn kind dit echt nooit! Er zit toch veel te veel suiker in! Zonder schaamte deelde ik haar mede dat ik de laatste tijd alle verpakkingen en etiketten wat ook maar enigszins een link had met baby voeding uitgebreid had bestudeerd.

No way dat mijn kersverse baby volgestopt zou worden met suiker en rotzooi!

Ze begreep me best wel, maar maakte daarna een opmerking waar ik nog met enig regelmaat aan terug denk. Ze zei: als jou kind later naar een kinder feestje gaat of bij anderen speelt zou je dan blij worden dat hij daar alles naar binnen schranst wat ongezond is omdat hij dit thuis nooit krijgt?

Je zal toch nooit voorkomen dat je kind suiker binnen krijgt.

Oeps, dit zette mij wel even aan het denken zeg! Zo had ik het echt nog nooit bekeken maar ik vond dat ze absoluut een punt had.

Zo geschiedde dat ik uiteindelijk als gewichtscoach aan het werk ging, en nog steeds veel klanten begeleid. Tot de dag van vandaag leer ik elke klant die op gewicht is gekomen bewust elke dag iets lekkers in te plannen. Ik weet als geen ander ook uit eigen ervaring dat verbieden van ongezonde dingen of suikers geen enkel nut heeft.

Ik zie het zelf ook aan mijn eigen kinderen, waar ik vreselijk trots op ben hoe ze met voeding en ongezonde en gezonde dingen om gaan. Er is thuis echt weinig gezeur om. Ze weten bij ons precies wat wel en niet kan en ze vragen ook echt als ze iets extra’s mogen, wat echt niet vaak voor komt.

Ook met hen plan ik elke middag iets lekkers in, dat hoort erbij en is ons middag ritueel als ze uit school komen. Ook in de avond moeten ze van alles proeven wat ik kook. De hele strijd om per se je bord leeg te eten zie ik het hele nut niet van in. Toeval of niet maar mijn kinderen eten en proeven bijna alles. Ik neem ze trouwens ook regelmatig mee de keuken in om samen te koken of te bakken.

Eten moet leuk blijven, en soms een echt feestje zijn. Anders krijg je een haat liefde verhouding. Dat is ook gelijk mijn tip aan jou. Wees er bewust als je moeder bent. Jij bent een mega groot voorbeeld voor je kinderen. Het zaadje dat je op jonge leeftijd plant op gebied van voeding maar natuurlijk ook op andere levensgebieden heeft mega veel impact hoe ze op latere leeftijd doen en functioneren, en ja ook hun gewicht.

Nu ben ik er wel van bewust dat vroeger alles anders was en mijn eigen ouders ook de beste bedoelingen hebben gehad op gebied van (op)voeding.

Nu ben ik natuurlijk super benieuwd! Voed jij je kind suikervrij op? En hoe ben jij zelf opgevoed? Laat het me gerust weten, super leuk om hier eens over te sparren.

Ik wens je nog een heerlijk weekend toe 😉

Lieve gezonde groet, Evelien.

10 november 2017

Het meest bijzondere blijft toch wel, het type klant die mijn deur binnenstapt waarbij ik me ter plekke in mijn hoofd afvraag hoe we in godsnaam samen het uiterste resultaat en doel gaan behalen. Zij moet het uiteindelijk doen, maar hoe dan? Is de knop al om? Of heeft ze de knop nog niet eens gevonden? Oke… stop… soms moet ik mezelf halt toe roepen en zonder vooroordelen mijn gesprek met de klant gaan voeren…. We nemen een sprong in het diepe en we zien wel waar we uit komen.

Weken en maanden gaan voorbij…

De klant overtreft niet alleen zichtzelf.. maar mij in dit geval soms nog meer ?

Hoe gaaf is het dat deze klant uiteindelijk een mega metamorfose van binnen en buiten onder gaat! Ze heeft zichzelf dubbel en dwars bewezen en haar eind doel behaald. Ik heb hier enorme bewondering en respect voor.. 
Ook al is het coachen van mensen met gewichtsproblemen een groot deel van mijn werk. Het is een echte passie geworden… en het raakt me tot in mijn ziel…. En dan bedoel ik dit absoluut op een positieve manier ? 
Een jonge meid.. die in 5 maanden van maat 44 naar maatje 38 gaat. Volledig op eigen kracht.. met maar 15 minuten per week de coach die stiekem dacht dat ze het misschien wel eens niet zou kunnen halen. Foei, wat kan ik mezelf voor mijn hoofd slaan.

Ik vind het een waanzinnige prestatie. Kan er echt niet over uitgepraat raken. Ogen weer zien twinkelen.. De klant die tegen je zegt dat ze weer zo gelukkig is met haar zelf en je van haar een dikke knuffel krijgt. Waauw.. dat is toch waar het om gaat in het leven? Gewoon simpelweg gelukkig zijn met jezelf? Wat doet de rest er eigenlijk toe? ? 
Super gaaf dat ik mijn kleine steentje mag bij dragen aan jullie levensgeluk! Jullie zijn stuk voor stuk allemaal kanjers!

Lieve groet Evelien.

6 juni 2017

De pedicure is toch iets voor alleen vrouwen?
Eigenlijk dacht ik dat stiekem zelf ook.... Maar ik kampte met een voet probleem waar ik me nogal behoorlijk voor schaamde... Ik heb ernstig last van kalknagels... Ook wel schimmel nagels genoemd. Zo erg zelfs dat ik bij mooi weer nog geen slippers aan durfde te doen. Een goede bekende zei dat hij nog wel iemand kende die daar misschien wel wat aan kon doen. Ik nam een kijkje via Facebook en kwam op die manier op de website van Evelien terecht. Ik belde haar voor een afspraak en legde mijn verhaal in grote lijnen uit. Ze gaf gelijk aan dat ze wat voor me kon betekenen. De eerste stap was gezet. Vol goede moed ging ik naar de afspraak om voor het eerst in mijn leven mijn voeten en met name mijn nagels te laten behandelen.

Na de behandeling zagen vooral mijn teennagels er al een heel stuk beter uit. Omdat ik ook graag met dit weer slippers wil dragen zonder schaamte heeft Evelien na afloop van de derde pedicure behandeling gel op mijn teennagels aangebracht. Dit zorgt ervoor dat het meest lelijke gedeelte van mijn nagels mooi gecamoufleerd wordt. In die gel schijnt een schimmeldodende stof te zitten waardoor de eigen nagel nog beter en sneller schimmelvrij kan gaan uitgroeien. De gel wordt mat afgewerkt waardoor het er zo natuurlijk mogelijk (en niet vrouwelijk) uit ziet.

Ik kan alleen maar blij zijn. Achteraf had ik natuurlijk veel eerder moeten gaan. Maar als man weet je al helemaal niet dat een pedicure ook dit soort "problemen" aan kan pakken. Er zijn genoeg van jullie mannen die ook niet durven. (Ik moest zelf ook natuurlijk een drempel over dus ik weet het nu waar ik over praat) Jezelf schamen is nergens voor nodig.

Aan alle vrouwen... Heb jij ook zo'n man in huis die wel een pedicure behandeling kan gebruiken? Denk eens aan een kado bon(bijv. voor vaderdag/verjaardag) Ook een optie om zelf gelijk een behandeling in te boeken. Dat is namelijk binnen 5 minuten geregeld via de online agenda.


Hartelijke groet. Dhr Janssen (de naam is om privacy redenen gefigneerd)

 

 

29 mei 2017

Heerlijk eindelijk zomer in ons land! Hoe fijn ik die zon ook vind.... Geef mij 30 minuten en ik zie er met mijn rossige roots werkelijk uit als een kreeft. Dat betekend eindeloos smeren met zonnebrand.... Dat is het ergste eigenlijk niet eens. Het ergste vind ik nog wel dat mijn huid nogal reflecteert. (zo wit!)

Mijn gezicht en armen zijn nog daar aan toe. Maar bekijk je mijn benen dan ben ik net een albino. Op mijn trouwdag had ik mij laten spray tannen anders stak die witte jurk wel erg af bij mijn bleke huid...

Na afloop van de behandeling bij de dame die mij had gesprayd was ik echt verkocht. Ik was egaal natuurlijk bruin zonder vlekken. Ideaal... Ik dacht dat ga ik vaker doen In werkelijkheid is dat er nooit van gekomen. Tot ik drie jaar geleden MARC INBANE op de beurs zag staan. Mijn gezicht en decolleté werden gebruind met een natuurlijke tanningspray die je zelf thuis kan gebruiken. Dit klonk voor mij te mooi om waar te zijn. Ik keek in de spiegel en was enorm verbaasd! Geen wortel effect en een natuurlijke bruine tint.

Eenmaal thuis vond ik het behoorlijk eng om met de spray mezelf te tannen. Op de beurs leek het zo makkelijk.. Ik had er een handschoen bij gekocht voor mijn benen. Maar ik begon eerst met het minst moeilijke deel namelijk mijn gezicht.

Op die dag hadden we een hele dag bruiloft dus dat betekende vroeg uit de veren. Ik kon me niet vertonen met mijn te bleke huid... Ik durfde zelf nog niet te sprayen dus mijn man gevraagd of hij even kon helpen. Hij sprayde er enthousiast op los... Weliswaar had ik absoluut geen vlekken. Maar na twee uurtjes nabruinen was mijn bleke huidje veranderd in het uiterlijk van een negerin. Niet zo handig dus...

De keren daarop deed ik het zelf en dat ging perfect. Ook het sprayen van de benen (wel met behulp van de bijbehorende handschoen) kost me echt geen moeite. Zonder strepen, vlekken en worteleffect. En nog natuurlijk ook!

Wil jij zelf ervaren of Marc Inbane iets voor jou is? Laat geheel kosteloos en vrijblijvend je gezicht en decolleté sprayen. (voor of na je behandeling)

 

 

11 mei 2017

Ik kijk in mijn digitale agenda.... Volle bak morgen... Er kan echt geen klant meer bij... Ik scroll even over mijn exacte planning en mijn gedachten dwalen af.... Ze dwalen terug in de tijd naar hoe ik ooit begon. Toen maakte mijn hart een sprongetje bij elke klant die ik "kreeg"! Dat gebeurd trouwens nog steeds alleen is dat nu wel even wat vanzelfsprekender dan in het jaar 2008... Toen mijn pedicure avontuur begon.

Mijn aller eerste klant kan ik me nog herinneren als de dag van gisteren. Bij gebrek aan praktijk ruimte (tja ik moest natuurlijk ergens beginnen ) liet ik mijn klant bij mij thuis komen. Het was de schoonmoeder van mijn vriendin die wat "last" had van haar voeten. Nou ja... Komt dat ff goed uit
Toen ik me had klaargemaakt voor de "strijd" begon ik mijn eerste echte behandeling zonder deskundig toeziend oog stiekem best spannend. Ik dacht er maar niet teveel over na. Doe ik trouwens nooit bij dit soort dingen... Hierdoor ben ik mijn zenuwen gelukkig al jarenlang de baas
Nadat ik de nodige minuten had gepedicuurd (lees: ruim een uur wat bestond uit vooral frezen want tja als pedicure anno 2008 werk je best veel mechanisch... Wat trouwens de uitvinding van de eeuw is... Al zeg ik het zelf ) was ik dan ook best tevreden over het eindresultaat.

Voor mijn gevoel was ik uren en dagen bezig geweest maar na wat bloed zweet en tranen vond ik het eindresultaat best "aardig"... Ook klantlief was tevreden. Laten we eerlijk zijn. Een tevreden klant is natuurlijk best belangrijk.. Eigenlijk nog belangrijker dan dat ik zelf tevreden ben

Mijn schort en handschoenen gingen uit... Om me heen was alles een klein beetje wit geregend... Ook mijn voetenbak, hydrofiele doeken en schort was wat vol gelopen. Op mijn pedicure motor zat namelijk een spray. (wist ik veel op welke stand dat ding moest ) Achteraf gezien stond de knop natuurlijk veel te hoog

De jaren vlogen voorbij en nadat mijn vele beginnersfoutjes begonnen te verminderen groeide mijn klantenkring gestaag door. Ondanks een aantal verhuizingen, zwangerschapsverloffen en vervangende collega's is mijn echte allereerste klant (met uitzondering van een korte "break") steeds gebleven.

Waarvoor natuurlijk enorme dank... ik weet bijna zeker dat jij jezelf uit dit verhaal herkend... Ik sta morgen (en als je dit leest vandaag) weer bij je op de stoep...

Nu wordt het tijd om lekker te gaan slapen.... Vanavond was het nl al wat laat. Nadat ik mijn "mamadag" erop had zitten deed ik om 19:00 de aftrap van mijn werkweek en eindigde om 22:30... Ietsje uitgelopen maar dat mocht de pret niet drukken.

Lieve klanten. Ik ben jullie ontzettend dankbaar voor alle vertrouwen in de afgelopen 9 jaar! Ik hoop jullie dan ook nog vele keren te mogen behandelen... Volgend jaar sowieso tijd voor een feestje

Fijne dag allemaal!

 

 

1 mei 2017

“Goedemorgen meisje” hoor ik de vriendelijke dame aan de andere kant van de lijn zeggen. (haar stem is op leeftijd en dat hoor je) .. maar dat is wat haar zo siert…. 93 lentes jong is mevrouw.. dus voor deze dame is het is een hele prestatie mij op mijn mobiele nummer te bellen..
Voor ik opnam zag ik al dat het mevrouw Jansen was.. 1 van mijn trouwste klanten…
Ze belt omdat ze graag wil dat ik aan huis haar voeten ga behandelen. “Och kind ik heb weer zo’n last van mijn voeten! Ik antwoord: “och wat vervelend voor u”.. ik kijk in mijn agenda om te zien wanneer ik nog een plekje voor u heb….

Volgende week donderdagmorgen… om 11:00 komt dat uit? “Och dat is net wat lastig want de dames van de thuiszorg komen dan ook. Mevrouw Jansen is namelijk zo gehecht aan de dames van de zorg dat ze graag tijd vrij maakt voor een ieder die bij haar komt. Dat snap ik dan ook maar al te goed.
Vervolgens spreken we in de middag af om 15:30. Dan heeft mevrouw haar middagdutje uit.

Op de afgesproken tijd bel ik aan.. mevrouw Jansen laat me binnen via de automatische knop die ze vanuit haar appartement kan bedienen. De voordeur staat al open..
Hallo meisje… wat fijn dat je er bent! “Nou wat fijn dat ik u weer kan helpen” antwoord ik… Ik zet mijn benodigde pedicurespullen klaar en trek mijn schort en handschoenen aan en begin met de behandeling. Mevr. praat honderduit.. de tijd vliegt dan ook voorbij… Het gaat over vroeger en daarbij ook over haar overleden man die ze zo verschrikkelijk mist. Hij is er al jaren niet meer.. maar nog steeds draagt ze de sloffen van haar man. Ik raak nog steeds ontroerd als ik het verhaal met enig regelmaat voorbij hoor komen. Vergeetachtig is mevrouw wel dus af en toe hoor ik hetzelfde… maar dat geeft helemaal niks.

Na ruim een half uur ben ik klaar met de behandeling.. en weer komt er een dankbaar woord. Wat heerlijk kind, nu loop ik weer op rozen! Ik moet zo lachen om mevrouw Jansen, dat zegt ze altijd als ik haar voeten behandeld heb. We nemen afscheid en spreken af dat ze me belt wanneer het nodig is. Met haar reumatische voeten kunnen namelijk zo weer eens wat pijnlijke likdoorns de kop op steken..
Ik neem afscheid van mevrouw en zeg: “ik hoop dat we elkaar de volgende keer weer zien, dat hoop ik ook zegt mevrouw Jansen.” Beide weten we natuurlijk dat de kans er bij elk bezoek in zit dat we elkaar voor het laatst gezien hebben.

Zo gaan er toch een aantal jaren voorbij. Tot op een dag de dochter van mevrouw Jansen belt… Ik krijg gelijk een brok in mijn keel… Omdat dit verdrietige nieuws me toch wat overvalt is het eerste wat ik kan uitbrengen: Och wat sneu… gecondoleerd met uw moeder.
We praten nog even met elkaar, en ze gaf aan dat haar moeder altijd zo enorm dankbaar was dat ik haar voeten verzorgde. Dat ze het zo gezellig vond als ik kwam. Dat voelde geheel wederzijds, antwoordt ik. Daarna wens ik haar sterkte en is het gesprek ten einde.
Nog steeds denk ik met enig regelmaat terug aan mevrouw Jansen…. Ze zal me dan ook altijd bij blijven.. wat een bijzondere oude dame was dit. Wat een wijsheid en positieve kijk op het leven. Ondanks dat haar lichaam haar soms in de steek liet.

Sommige klanten blijven me altijd bij... En mevrouw Jansen hoort zeker in dat rijtje thuis (om privacy redenen is haar achternaam gefingeerd)