OMEGA3

 

Als ik aan de mensen die bij mij komen vraag, ‘gebruik je als aanvulling een goede Omega3?’ Dan zeggen ze tegen mij: ‘ik eet zo’n 2x in de week vis, dus dat is toch voldoende?’

Helaas is dat niet voldoende om genoeg Omega3 in je lichaam op te bouwen en ervoor te zorgen dat je geen overschot van Omega6 in je lichaam krijgt.

Om voldoende Omega3 dagelijks binnen te krijgen via voeding, zou je 4 in het wild gevangen haringen moeten eten. Ik ken niemand die dit dagelijks doet. Ben jij wel die persoon, helemaal top, want dan ben jij een uitzondering!

 

DE VOORDELEN:

WAAR ZORGT OMEGA3 NU VOOR?

 
Voorkomt ontstekingen.
 
Voorkomt vage pijntjes en vage klachten.
 
Zorgt voor een mooie huid.
 
Verlaagt risico op hart- en vaatziekten, kanker, alzheimer, artritis, hersenbloedingen en andere ziektebeelden.
 
Je bent helderder in je hoofd.
 
Meer energie.
 
Het is een mega goede ondersteuner bij hormonale klachten, zoals stemmingswisselingen, opvliegers en menstruatieklachten.
 
Betere opname van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen.
 
Ondersteunt bij het afvallen

HEB JIJ OMEGA3 NODIG?

 

Naast Omega3 bestaat er ook Omega6. Dit zijn eigenlijk de ongezonde vetten die je vindt in brood, koek, frituur en ander geproduceerde voeding. Indien je dit regelmatig eet zonder Omega3 aan je menu toe te voegen, dan heb je een verstoorde vetzurenbalans. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen, vage klachten of ziekten.

Ervaar jij nu hormonale disbalans, vermoeidheid, ontstekingen, regelmatig ziekjes, geen concentratie, moeite met afvallen, en zit je niet lekker in je vel? Test dan eens of jij een goede vetzurenbalans hebt én begin met een hoogwaardige Omega3 te gebruiken. 

Omdat de Omega3 zo ontzettend belangrijk is ook voor onze hersenen, raad ik iedereen aan dit preventief te gebruiken. Het is ook goed voor je kinderen.

 
 
 

WAT IS DE BETEKENIS VAN DE VERSCHILLENDE VETTEN?

VETZUREN- BELANGRIJKER DAN DE MEESTEN DENKEN

 

In de jaren 80 hebben wij vetarme levensmiddelen genuttigd, omdat we dachten dat het goed voor ons was om zo weinig mogelijk vet te eten. Nog steeds denken mensen dat we dik worden, of niet afvallen, als we vetarm gaan eten. Maar niets is minder waar. Wij hebben juist vetten nodig, maar dan wel de goede vetten. Hier worden we niet dik van. We komen aan van koolhydraten en suikers.

 

ALLEEN NIET ALLE VETTEN ZIJN HETZELFDE

 

Zoals uit tabel blijkt, zijn de onverzadigde vetten de goede vetten voor ons lijf. Omega3 en Omega6 zijn essentieel meervoudige vetzuren en dit betekent dat ons lichaam deze niet zelf kan aanmaken, maar dat we deze uit voeding moeten halen. In tegenstelling tot Omega9.

 

Omega 3 vetzuren zijn een groep meervoudige onverzadigde vetzuren. Voordelen hiervan zijn voorkomen van hart-en vaatziekten, artritis en depressies. Verlagen het cholesterolgehalte in het bloed en zijn onder meer van belang voor de oogfunctie en de hersenstofwisseling, bijvoorbeeld, lijnzaad, chiazaad en hennepzaad maar ook de vette vissoorten.

Omega 6 vetzuren zijn de slechtere vetten en zorgen voor meer ontstekingen in het lichaam deze zijn de zogenoemde transvetten. Wat in veel verpakte producten zit verwerkt

Omega 9 is bijvoorbeeld olijfolie en avocado wat weer gezonde vetten zijn.

De juiste verhouding is van belang voor je gezondheid.

HOE KOM JE WEER IN BALANS?

 

De meeste mensen krijgen te veel Omega6 binnen in plaats van Omega3. Onze voeding is zoveel veranderd ten opzichte van onze voorvaderen, die kregen de gelijke hoeveelheid Omega3 en -6 binnen met een ideaal van 1:1.  Vandaag eet een gemiddeld persoon grote hoeveelheden Omega6 door plantaardige olie en gemoderniseerde bewerkte levensmiddelen, maar slechts enkele levensmiddelen hebben een hoog gehalte Omega3, zoals vette vis en traditioneel voedsel van het plantenrijk.

Vandaag is het Europese gemiddelde 15:1 en 25:1 of hoger. Wanneer ons lichaam probeert om 25 keer meer Omega6 dan Omega3 gelijktijdig af te breken.

Het meest effectieve is dus om dagelijks meer Omega 3 binnen te krijgen door visolie te nemen. Helaas is de meeste vis tegenwoordig zwaar vergiftigd, waardoor de meeste visolie niet zo gezond meer is maar eerder schadelijk. Zorg dus voor een goede Omega3 visolie, anders vervuil je alsnog je lichaam.

 

OMEGA3 BIJ HORMONALE DISBALANS EN ANDERE GEZONDHEIDSKLACHTEN

 

Bij een hormonale disbalans, of als jij vage klachten ervaart, dan is de regel altijd dat er eerst balans in je lijf moet komen, en zeker ook de verhoudingen Omega zoals je hierboven al hebt kunnen lezen.

Vanuit onze vetzuren worden onze hormonen aangemaakt, dus voldoende gezonde vetten zijn van essentieel belang voor een gezond lichaam zonder ontstekingen en vage klachten. Daarnaast merk ik dat veel klanten door de aanvulling zich sterker, energieker en helderder in hun hoofd voelen.

Hierna volgen 16 gezondheidsvoordelen van Omega3 vetzuren onderbouwd door wetenschap. Bron: Juglen Zwaan.

1. OMEGA3 HELPT TEGEN DEPRESSIE EN ANGST

Symptomen zijn onder ander terneergeslagenheid, futloosheid en algehele lusteloosheid.  Omega3 helpt bij de ondersteuning van depressie en angststoornissen. EPA blijft het effectiefst te zijn in het bestrijden van depressie.

2. OMEGA3 KAN DE GEZONDHEID VAN DE OGEN VERBETEREN

Omega3 is een belangrijke bouwstof voor het netvlies van de ogen met name DHA, het kan helpen bij het voorkomen van maculadegeneratie, wat vermindering van het gezichtsvermogen en blindheid kan veroorzaken.

3. OMEGA3 KAN BIJ ZWANGERSCHAP EN NA DE GEBOORTE DE HERSENGEZONDHEID VERBETEREN

Voor de ontwikkeling van het kind is het van cruciaal belang om tijdens de zwangerschap en vlak na de geboorte te zorgen voor voldoende Omega3.

Denk aan:

 • Hogere intelligentie
 • Betere communicatie en sociale vaardigheden
 • Minder gedragsproblemen
 • Minder risico op ontwikkelingsachterstand
 • Verminder risico op ADHD, autisme en hersenverlamming

“Een van de studies laat zien dat kinderen van moeders met een verstoorde verhouding Omega3 en -6 vetzuren geboren worden met meer vetcellen dan kinderen van moeders met een goede vetzurenbalans. Zij worden hierdoor geprogrammeerd voor overgewicht.

4. OMEGA3 HEEFT POSITIEVE INVLOED OP RISICO FACTOREN VOOR HARTZIEKTES

Het gaat hierom:

Tryglyceriden: Omega3 kan de hoeveelheid tryglyceriden in het bloed substantieel verlagen meestal tot ongeveer 15-30%.

Bloeddruk: Omega3 kan de bloeddruk bij mensen met hoge bloeddruk verlagen.

HDL-cholesterol: Omega3 kan het goede HDL cholesterolniveau verhogen.

Bloedstolling: Omega3 kan voorkomen dat de bloedplaatjes kan samenklonteren.

Ontsteking: Omega3 verlaagt de productie van een aantal stoffen die bij een ontstekingsreactie vrij komen.

Plak: Omega3 helpt het voorkomen van plak, wat de aderen kan vernauwen en verharden.

5. OMEGA3 KAN SYMPTOMEN VAN ADHD BIJ KINDEREN VERMINDEREN

Dit kan onder andere leiden tot meer oplettendheid en minder hyperactiviteit, impulsiviteit en agressie.

6. OMEGA3 KAN SYMPTOMEN VAN METABOOL SYNDROOM VERMINDEREN

De insuline resistentie kan verminderen, ontstekingen kunnen worden bestreden en verschillende hartziekten risico’s kunnen lager worden.

7. OMEGA3 KAN ONTSTEKINGEN TEGENGAAN

Inmiddels is bekend dat ontstekingen, zeker langdurige, een bijdrage leveren aan vele Westerse ziekten. Omega3 zorgt ervoor dat deze ontstekingen voorkomen worden, of hersteld kunnen gaan worden.

8. OMEGA3 KAN AUTO-IMMUUNZIEKTEN BESTRIJDEN

Omega3 kunnen helpen bij het bestrijden van verschillende auto immuunziektes.

9. OMEGA3 KAN PSYCHISCHE STOORNISSEN VERBETEREN

Omega3 zorgt ervoor dat stemmingswisselingen verminderen, en je helderder en vol focus kunt denken.

10. OMEGA3 KAN LEEFTIJD GERELATEERDE GEESTELIJKE ACHTERUITGANG EN ALZHEIMER BESTRIJDEN

11. OMEGA3 KAN ASTMA BIJ KINDEREN VERMINDEREN

12. OMEGA3 KAN VET IN DE LEVER VERMINDEREN

De Omega3 vetzuren blijken vet in de lever bij mensen met niet-alcoholische leververvetting te verminderen.

13. OMEGA3 KAN GOED ZIJN VOOR BOTTEN EN GEWRICHTEN

Omega3 kan zorgen voor verbetering in botsterkte en bij gewrichtspijn. Dus daarmee een lager risico op osteoporose en artritis.

14. OMEGA3 KAN MENSTRUATIEPIJN VERLICHTEN

Er blijkt zelfs uit studies dat het beter helpt dan ibuprofen bij het behandelen van ernstige menstruatiepijn.

15. OMEGA3 KAN WELLICHT ZORGEN VOOR EEN BETERE SLAAP

16. OMEGA3 IS GOED VOOR DE HUID

Het zorgt bij de huid voor:

 • productie van huidvet.
 • vochtbalans in de huid.
 • voorkomen van acne.

WAAROM OMEGA3 

 

Dit is voor mij heel duidelijk geworden. Ik heb nog nooit een supplement gebruikt waardoor ik verschil in mijn lichaam merkte. Een hormoonexpert adviseerde mij omega 3 als ondersteuning naast gezonde voeding. Ik deed de vetzuren test doen en wat bleek? Ik had niet de juiste verhouding en was dus uit balans. Toen ik de visolie ben gaan gebruiken, merkte ik het volgende:

 • Helderder in mijn hoofd en meer energie.
 • Stabiele bloedsuikerspiegel en (bijna) geen snaai momenten meer.
 • Makkelijk in te nemen en zelfs door een smoothie te doen, ook heel handig voor kinderen
 • Mijn vetzuren zijn nu in balans.
 • Goede prijskwaliteit verhouding

 

VETZUURMETING

 

Een onjuist balans van de Omega zorgt voor vermoeidheid, vertraagde alertheid, concentratieproblemen, droog haar, droge huid, slaapproblemen, allergieën, gewichtsproblemen, depressies, en nog meer vage klachten.

Zinzino maakt gebruik van een zelftest voor het analyseren van de Omega3 en Omega6 en andere vetzuren in je bloed. We doen dit doormiddel van een paar druppels bloed uit je vingertop. En de test meet 11 vetzuren en het volgende:

 • Beschermingswaarde tegen ontstekingen.
 • Je balans Omega6:3.
 • Je Omega3 in je bloed.
 • De omzetting naar Omega6.
 • De hardheid van je celmembraan.
 • Je geestelijke gezondheid.

 

 

VOORBEELD VAN BLOEDUITSLAGEN

 

Wil jij ook weten hoe jou verhoudingen zijn? En wil je werken aan meer balans in je lichaam en minder klachten?

Neem dan contact met mij op en dan gaat het als volgt te werk: ik zorg ervoor dat jij de juiste producten ontvangt en we gaan de bloedtest doen. Dit kun je zelf door middel van de zelftest, maar je mag ook bij mij langs komen in mijn praktijk en dan help ik je daarbij.

Nadat we de uitslag van de test binnen hebben, vertel ik je de uitkomst en ontvang je van mij een advies. Je gaat starten met de olie en we testen na 4 maanden weer. Je zult zien welke veranderingen er zijn opgetreden, maar je zult al veel eerder de voordelen van de olie gaan ervaren.

 

 

BESTELLEN?

NEEM CONTACT MET MIJ OP EN IK REGEL HET GRAAG KOSTELOOS EN VRIJBLIJVEND VOOR JOU!

 

Wil jij ook het voordeel van deze Omega3 gaan ervaren en kijken welk product het meest past bij jou? Ik regel het graag voor je. Neem contact met me op en we bespreken samen wat bij jou past en kijken naar de voordeligste vorm.

Daarnaast ontvang je als extraatje bij de bestelling met vetzurentest een adviesgesprek met mij, waarbij ik je de testuitslagen uitleg en je adviseer.